Noć Rudija Supeka je ove subote!

Noć Rudija Supeka najveće je neformalno okupljanje sociologa na zagrebačkom području, a i šire. Održava se anualno u 5. ili 6. mjesecu u čast osnivača Odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dr. sc. Rudija Supeka. Iako se, precizno, radi o brucošijadi studenata sociologije, ovaj događaj pun plesa, dobre glazbe i zabave opustit će nas sve u ovim društveno napetim vremenima, bez obzira na našu struku ili polje interesa. Uz široki repertoar bendova i žanrova koji se izmjenjuju tokom večeri, a pristupačnu cijenu ulaznice, vjerujemo da se na ovoj Noći mogu zabaviti svi, bez obzira na subkulturu ili glazbeni ukus.

Na NRS-u ćete moći vidjeti:

Moore (Kanada, Toronto)

Ovi dečki iz Toronta prvi put dolaze ne Europsku turneju, pa smo ih u Zagrebu odlučili uklopiti u Noć Rudija Supeka. Sviraju klasični rok koji pokušavaju oživjeti u ovim modernim vremenima, a kako zvuči klasični rok na kanadski način – dođite i poslušajte.

Bad Reputation (Zagreb)

Za one koji smatraju da koncerti moraju biti šou, tu su Bad Reputation iz Zagreba. Kažu da sviraju bezobrazni glam rock/metal, a uzori su im velikani rokenrol svijeta. Dođite i poslušajte kako to zvuči te provjerite zaslužuju li zbilja taj „loš glas“.

Shoot me Wendy (Zagreb)

Zagrebačka post/pop/power punk senzacija čiji ćete neobičan zvuk dugo pamtiti, a nastup teško zaboraviti. Dvije vesele pjevačice svakako će podići atmosferu i natjerati vas na ludi ples.

Paddy’s Allstars (Zagreb)

Zagrebačka gusarska bagra i  ovdje će kombinirati irske narodne melodije sa pankom i rokenrolom. Uz violinu, frulicu i obilje pive, garantiramo, nitko ne može ostati hladnokrvan.

Mašinko (Zagreb)

Kad smo kod alkohola, ova pank ekipa svakako ima nešto za reći. Iako relativno mladi na zagrebačkoj alternativnoj sceni, ovaj pank bend sastavljen od prekaljenih glazbenika iz drugih etabliranih bendova ne može se opisati riječima. Barem ne trijeznim.

Picksiebner (Zagreb)

Rock/Country velikani iz Zagreba koje ne treba posebno najavljivati, Picksiebneri će u pravom multikulturalnom duhu spojiti američki jug i hrvatski sjever u svirku punu energije koju ćete dugo pamtiti dok Vas melodije bendža, bluesa i rokenrola dobro razbacaju po podiju! Nakon svirke, svi ćemo biti Erik, trkača svinja!

Vrata se otvaraju u 20:00, a koncert počinje u 21:00 .

Karte se u pretprodaji mogu kupiti tjedan dana prije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Dirty Old Shopu i u Studentskom centru po cijeni od 30 kn (ili 25 kn za brucoše studija sociologije na FF-u), te na večer događaja na ulazu za 40 kn.

Brucoške karte dobiju se pokazivanjem indeksa na uvid na fakultetu.