9. travnja 2011

O nama

Klub studenata sociologije „Diskrepancija“ je od svog osnivanja uspješno organizirao niz tribina i kružoka, no tek 2007. godine Klub organizira prvi simpozij. Cilj simpozija, koji se odonda nije promijenio, jest poticaj na produkciju kvalitetnih studentskih radova i razvoj kritičke misli studenata. Forma simpozija odgovara na potrebu mnogih mladih autora da svoje radove kojima istražuju i promišljaju razne probleme u socijalnom kontekstu izlože pred publikom. Poseban naglasak je stavljen na diskusiju, kojoj se radi toga uvijek ostavlja nešto više prostora u programu simpozija. Izlagači, između ostalog, od publike dobivaju smjernice kako poboljšati svoje teze i radove, što im pruža priliku i za objavu tih radova u časopisu «Diskrepancija». Time KSSD ujedno zatvara krug proizvodnje, recepcije i distribucije znanstvenih radova.

Osim opisane znanstvene funkcije, jedan od ciljeva simpozija jest i  intenziviranje suradnje pojedinaca s udrugama, budući da će aktivan angažman u takvom projektu zasigurno mlađim članovima Kluba pružiti priliku da steknu važna organizacijska znanja.

Također, trend suradnje koji KSSD promiče dugi niz godina kroz različite projekte uspješno se nastavlja i ovim projektom, razmjenom iskustava između studenata različitih zemalja i fakulteta koji prisustvuju simpoziju.