3. travnja 2011

O nama

Klub studenata sociologije «Diskrepancija» već nekoliko godina organizira jednodnevni planinarsko-intelektualni događaj zvan «Brdski susreti studenata sociologije». Do sada su se “Brdski susreti” odvijali u planinarskom domu Runolist na Sljemenu. Nažalost, slijedom nekih neugodnih iskustava, suradnja s Runolistom je prekinuta, čime su i “Brdski susreti” postali nestalan događaj koji se odvija svaki put u drugom planinarskom domu. Zadnjih par termina ustalilo se u planinarskom domu Vugrovec. Svaki susret ima jedinstvenu temu koju pojašnjavaju profesori u ulozi predavača, a zatim se razvija rasprava u kojoj sudjeluju i studenti i profesori. Kako bi se sudionici bolje upoznali s temom, postoji mogućnost prikazivanja filmova. Zbog velike popularnosti ovaj projekt se ne održava samo na razini odsjeka sociologije, nego i na razini Filozofskog fakulteta (uz moguće gostovanje profesora s instituta i drugih fakulteta ).

Livadski susreti prvi put su održani spontano 2008. godine zbog izostanka proljetnih brdskih susreta i od tada se održavaju svake godine u lipnju na Bundeku. Livadski susreti su kao i brdski, neformalno druženje sociologa svih generacija uz roštilj, zabavne igre uz Bundek i laganu raspravu na neku aktualnu temu koju obično predstave gosti predavači.

Svrha ovih događaja je poticanje rasprava o sociološkim temama izvan studentskih klupa – u neformalnoj atmosferi planinarskog doma odnosno livade. Cilj nam je okupiti studente sociologije, prvenstveno brucoše, ali i zainteresirane studente s drugih odsjeka i u opuštenoj atmosferi zajedno s profesorima diskutirati o temama za koje se obrazujemo. Smatramo kako ovakvi događaji pridonose boljoj komunikaciji studenata i profesora, ali i samih studenata s različitih godina i odsjeka studija što dakako uvelike pogoduje razvitku studentskog aktivnog života.