22. studenoga 2013

O nama

Filmske večeri sociologa odnose se na prikazivanje dokumentarnih filmovima s aktualnom sociološkom ili bliskom tematikom.  Prije uživanja u projekciji publika se u temu uvodi kratkim teoretskim predavanjima koja izvode najčešće profesori sa Odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu, no nerijetko i profesori s drugih odsjeka, fakulteta, ili studenti i aktivisti koji mogu iskustveno reći nešto bitno o temi koja se obrađuje. Filmske večeri ističu se aktivnim sudjelovanjem publike kroz moderirane diskusije koje se održavaju nakon prikazanog filma. U raspravu se mogu priključiti svi nazočni, podijeliti razmišljanja i još važnije, imaju priliku saznati što god ih zanima vezano uz temu od predavača.

Cilj je sekcije Filmske večeri sociologa na suvremen i aktivan način promicati sociologiju kao znanost, ali i promišljanje o aktualnim društvenim problemima na sociološki način. Osim studenata Filozofskog fakulteta publiku nam čine i svi zainteresirani za konkretnu temu, od predavača, aktivista do svih koji vole besplatno pogledati dobar dokumentarac.  Posebna je čar Filmskih večeri odnos između profesora i studenata koji tu nisu zato što moraju biti nego ih posebno zanima tematika koju film predstavlja.  To također pruža mogućnost za upoznavanje novih ljudi koji imaju slične interese i stavove kao Vi.

Nitko nikada nije zaspao na Filmskim večerima, ali nije rijetkost da se nakon njih doživi pravi tulum. Nakon uživanja u filmu i ponuđenim grickalicama, druženje se nastavlja obično uz piće u KSFF-u.