22. studenoga 2013

O nama

Filmske večeri sociologa odnose se na prikazivanje dokumentarnih filmovima s aktualnom sociološkom ili bliskom tematikom.  Prije uživanja u projekciji publika se u temu uvodi kratkim teoretskim predavanjima koja izvode najčešće profesori sa Odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu, no nerijetko i profesori s drugih odsjeka, fakulteta, ili studenti i aktivisti koji mogu iskustveno reći nešto bitno o temi koja se obrađuje. Filmske večeri ističu se aktivnim sudjelovanjem publike kroz moderirane diskusije koje se održavaju nakon prikazanog filma. U raspravu se mogu priključiti svi nazočni, podijeliti razmišljanja i još važnije, imaju priliku saznati što god ih zanima vezano uz temu od predavača.

Cilj je sekcije Filmske večeri sociologa na suvremen i aktivan način promicati sociologiju kao znanost, ali i promišljanje o aktualnim društvenim problemima na sociološki način. Osim studenata Filozofskog fakulteta publiku nam čine i svi zainteresirani za konkretnu temu, od predavača, aktivista do svih koji vole besplatno pogledati dobar dokumentarac.  Posebna je čar Filmskih večeri odnos između profesora i studenata koji tu nisu zato što moraju biti nego ih posebno zanima tematika koju film predstavlja.  To također pruža mogućnost za upoznavanje novih ljudi koji imaju slične interese i stavove kao Vi.

Nitko nikada nije zaspao na Filmskim večerima, ali nije rijetkost da se nakon njih doživi pravi tulum. Nakon uživanja u filmu i ponuđenim grickalicama, druženje se nastavlja obično uz piće u KSFF-u.

Dosadašnje projekcije:

Projekcija filma “Grands soirs et petits matins” – 2005.

Projekcija filma “Metal: A headbanger’s journey” – 2011.

Projekcija filma “Inside job” – 2012.

Projekcija filma “Food Matters” – 2012.

Projekcija filma “The Secrets of Scientology” – 2012.

Projekcija filma “La sociologie est un sport de combat” – 2012.

Projekcija filma “Surviving Progress” – 2013.

Projekcija filma “Urban Roots” – 2013.

Projekcija filma “The Real Football Factories International: Croatia” – 2014.

Projekcija filma “The Act of Killing” – 2015.

Projekcija filma “God Loves Uganda” – 2016.

Projekcija filma “Die Welle” – 2016.

Projekcija filma “The Truman Show” – 2017.

Projekcija filma “Houston, “We Have a Problem!” – 2019

1. Projekcija “ContraPoints-a” – 2019.

2. Projekcija “ContraPoints-a” – 2019.