Filmska večer – Die Welle

Dragi filmoljupci! 🙂

Filmska sekcija KSSD-a vas sve poziva da nam se pridružite u utorak, 6.12., na gledanju filma “Die Welle” i raspravi o istom. Kao gost predavač dolazi prof. dr. sc. Ozren Žunec koji je jedan od najvećih stručnjaka u Hrvatskoj što se tiče tematike koja će nas zaokupiti tu večer.

O filmu:
Odlučili smo prikazati sociopolitički triler “Die Welle” zato što je film usko vezan uz današnje moderne političke trendove. Redatelj filma je Dennis Gansel. Film je osvojio 8 nagrada od kojih je jedna Holden nagrada za najbolji scenarij.
Radnja filma se kreće oko nastavnika u srednjoj školi koji je prisiljen predavati o autokraciji, no njegovi učenici, kao treća generacija nakon Drugog svjetskog rata, ne vjeruju da je moguće uspostaviti diktaturu u modernoj Njemačkoj. Zbog toga nastavnik Rainer Wenger započinje eksperiment kojim dokazuje koliko je lako manipulirati masama.

Program se sastoji od kratkog uvoda profesora Žuneca, gledanja samog filma na koji nakon toga profesor daje osvrt te, naposlijetku, rasprave u kojoj će moći prisustvovati svi naši gosti.

Filmska večer održat će se na našem Filozofskom fakultetu u dvorani D1 s početkom u 19:00, a ukoliko potajno želite biti član KSSD-a i naše sekcije, to će vam ovog puta biti omogućeno ne samo prisustvovanjem na ovom događaju već i druškanjem s nama kasnije.

Vrata su otvorena svima. Vidimo se!

15178239_10207975500968959_6884678452671715136_n