Uvodnik za Vol.1 No.2

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti vam drugi broj Diskrepancije. Kao što smo najavili, tema broja je Globalizacija i identiteti.

U ovom broju predstavljamo vam pet tematskih radova koje su napisali studentice i studenti različitih godina studija uključujući i postdiplomski. Osim tematskih radova možete pročitati intervju s Johnom Keanom, jednim od najpoznatijih teoretičara medija, demokracije i civilnog društva. Nadalje, tu su i prijevodi dvaju predavanja: O znanju i moći M. Foucaulta i Globalizacija A. Giddensa te prikazi i recenzije knjiga, časopisa i događaja. Također, u ovom se broju nalazi drugi (i posljednji) dio bibliografije filozofskih djela prevedenih na hrvatski jezik (od Berkeleya do Heideggera).

Reakcije na prvu Diskrepanciju, od kojih neke možete vidjeti na poleđini časopisa, najvećim dijelom bile su ohrabrujuće. Poput prvog, i ovaj broj možete u cijelosti naći na našim web stranicama. Koncepcija i cilj časopisa ostali su isti: multidisciplinarnost, kvalitetni studentski radovi, otvaranje novih područja, promocija društvenih i humanističkih znanosti. Želeći okupiti što širi krug suradnika s različitih disciplina, pokrenuli smo formiranje izdavačkog savjeta. Do sada na uređivanju časopisa radili su studenti i studentice povijesti, politologije, psihologije i sociologije.
Nadamo se da će nam se uskoro pridružiti i drugi.

Tema idućeg broja je Hrvatska u diskrepanciji, a kako časopis izlazi jednom semestralno radove za idući broj zaprimat ćemo zaključno sa 10. ožujkom 2001. Pozivamo sve zainteresirane za suradnju da nam se jave.

Uredništvo