Konferencija i natječaji – ‘Europe Joins Croatia’

Klub Alpbach Hrvatska (KAH) u suradnji s Austrijskim Kulturnim Forumom (AKF) organizira od 27. – 30. lipnja 2013. međunarodnu konferenciju ‘Europe Joins Croatia’ u sklopu koje će se održati sljedeći događaji: Simulacija zasjedanja Europskog vijeća, Speakers’ Night, prikazivanje dokumentarnog filma, Small Talk, objave najboljih pisanih i snimljenih radova na temu: „Hrvatska i Europa u 2040“, izložba €uroXibition, radionica na temu javnog zagovaranja.

U sklopu konferencije otvorena su tri natječaja: Natječaj za Speaker’s night, Natječaj za simulaciju Europskog vijeća, i natječaj za kratke pisane i snimljene radove.
Na natječaje se mogu prijaviti mladi do 32 godine, a glavna nagrada je stipendija za ovogodišnji Europski Forum Alpbach 2013 (EFA), velika konferencija od 12.8. – 31.8. u malom Austrijskom selu Alpbach. Svake godine se na EFA okupi više od 500 stipendiranih studenata te više od 4000 ljudi prođe kroz Forum u 3 tjedna.

Kako je Diskrepancija partner na ovom projektu, moći će direktno poslati svoja 2 člana da sudjeluju na simulaciji, a za main day konferencije odabrati 20 članova koji će prisustvovati panel diskusiji, i roof-top partiju u MSUu s koncertom benda ZKK ‘Chische Lische’, te za projekciju dokumentarnog filma “Cash and Marry” odabrati 15 svojih članova.

Detalje o samoj konferenciji, draft agendu, kao i informacije o svakom pojedinom natječaju možete pronaći ovdje

Za sva pitanja možete se obratiti na andrija.visic@kah.hr