BRDSKI SUSRETI SOCIOLOGA 2010./2011.

Brdski susreti sociologa i ove godine!

Ovogodišnji Brdski susreti održat će se 11. i 12. prosinca 2010.godine u domu Vugrovec na Medvednici! Tema predavanja bit će “Održivi razvoj”. Predavači će biti prof. Robert Faber koji nam je već na filmskim večerima nešto pričao o ovome, i naš kolega apsolvent Damjan Rajačić koji radi diplomski na ovu temu pod nazivom Opadanje ili propadanje: globalna tranzicija u održivo društvo.

Kako smo u domu Vugrovec bili i prošle godine, ove godine Brdski će biti ipak posebniji. Na Brdske dolaze i kolegice i kolege iz udruge sociologa i sociologinja Anomija sa Hrvatskih studija.

Kako bi se zadovoljile planinarske duše ove godine, do Vugrovca ćemo dolaziti na dva načina. Prva opcija, za one koji žele stići gore na jednostavniji način jest autobus koji vozi točno do doma. Nalazak je u 15:00h na okretištu Dubec. Do tamo se dođe tramvajima broj 4 ili 11 i onda slijedi još nekih 20ak min vožnje busom 261 Dubec-Sesvete-Goranec (evo i vozni red http://www.zet.hr/pdf/261.pdf ). U voznom redu možete vidjeti da ukoliko zakasnite na bus u 15:20 idući imate u 16:10h! Pošto smo tamo bili i lani sigurno će bit ljudi koji će znati na kojoj stanici izić, ako možda ne bude onda jednostavno pitajte vozača ili nekoga u busu, tako smo mi lani 😀

Druga opcija za one željne rekreacije i avantura po brdima jest pješačenje. Nalazimo se na okretištu Dubrava u 12:45 jer je bus u 13:00h! Tu idemo na bus 209 (http://www.zet.hr/media/99978/209.pdf) do Čučerja i onda krećemo preko Lijepih vidika prema Vugrovcu. Trebat će nam nekih sat i pol i gazda kaže da nije zahtjevno.

Cijena kotizacije je 40 kuna, osim za članove Diskrepancije za koje je cijena 30 kuna.