NOĆ RUDIJA SUPEKA 2009

Rudi Supek, poznati sociolog, je osnivač odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a Noć Rudija Supeka je najveći godišnji koncertni događaj sociologa u gradu Zagrebu. Formalno brucošijada studenata sociologije, zapravo se radi o događaju punom plesa, dobre glazbe i zabave, te za one nešto hrabrije, puno rasprava socijalne tematike u dobrom društvu. Uz široki repertoar bendova i žanrova koji se izmjenjuju tokom večeri, a pristupačnu cijenu ulaznice, vjerujemo da se na ovom događaju mogu zabaviti svi, bez obzira na svoj glazbeni ukus.

Ove godine na NRS-u vas očekuju:

Apsolud

Bend šarolike geografske postave. Uz po jednog člana iz Vukovara, Splita, Zagreba i Zadra, ovaj veseli kvartet natjerat će vas da se gibate i zaplešete uz svoju energičnu kombinaciju funka, rocka i hip-hopa.

One Dread

Zagrebački ska/dub/reggae cover bend uveselit će sve fanove takve glazbe svojom kvalitetnom izvedbom Marleya, Desmonda Dekkera, Jimmy Cliffa, Skatalitesa, UB40 i sličnih velikana, a uz njihovu deseteročlanu postavu, sigurno će biti impozantan prizor na pozornici.

Eskadron

Zagrebački skapank bend koji se polako ali sigurno probija na zagrebačkoj i hrvatskoj ska sceni. Do sada su nastupili kao predgrupa velikanima ska glazbe kao što su francuski Les Skalopes i talijanski Talco. Uz tekstove socijalne tematike, jaku brass sekciju i mnoštvo plesnih ili energičnih dionica, natjerat će vas da uz mnogo plesa razmislite o društvu u kojem živite.

Scroll

Poznata zagrebačka alternative rock atrakcija gotovo da i ne treba najavu, ali možemo tvrditi da će sigurno izmamiti uzdahe djevojaka u publici, dok će ostali moći uživati u kvalitetnoj rock svirci koju ovi dečki redovito pružaju.

Paddy’s Allstars

Poznati zagrebački veseljaci unijeti će žestine u čitav događaj svojom veselom kombinacijom irskih melodija, melodičnog panka i gusarskih tema. Uz ovaj veseli bend, nijedan nastup nije dosadan, a publika je uvijek vesela i puna energije.

Erotic Biljan and His Heretics

Erotični Biljan i njegovi rokenrol heretici bend su koji ne treba puno najavljivati. Dijelili su pozornicu s mnogim velikanima svjetske rokenrol glazbe, kao što su Iggy & The Stooges, New York Dolls, Sonic Youth, Kings of Nuthin, a sigurni smo da će svojim žestokim garage zvukom i na Noći Rudija Supeka biti zvijezde večeri.

Deadfish

Koncertni dio večeri završit ćemo u nešto žešćem stilu s kvalitetnim Koprivničkim hardcore/rap bendom. Za sve željnije nešto jačeg zvuka, ova petorka obasut će vas žestokim hardcore riffovima kombiniranim s dugim tekstovima socijalne tematike.

U pauzama između bendova zabavljat će vas zvijezda sociološke DJ scene – DJ Enthropy.

Vrata se otvaraju u 20:00, a koncert počinje u 20:30 .

Karte se u pretprodaji mogu kupiti tjedan dana prije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Dirty Old Shopu po cijeni od 25 kn (ili 20 kn za brucoše i članove diskrepancije), te na večer događaja na ulazu za 30 kn.

Brucoške karte dobiju se pokazivanjem indeksa na uvid na fakultetu, kao što se i diskrepantske karte dobiju pokazivanjem članske iskaznice, također na fakultetu.